Kuddar

Inreda med kuddar

Inreda.org har vi massor med snygga kuddar i olika färger. I inredningsbutiken kan du välja din inredningsstil, om du vill ha lantlig, klassisk eller kanske rustik inredningsstil?

 

Inreda hemma:

Här får du bästa tipsen till att inreda hemma:

1. Börja med en rejäl städning av ett rum (börja gärna med en del i hemmet så det inte blir för jobbigt) och ta bort allt som inte passar in och känns onödigt i inredningen . Då ser också bättre rummets möjligheter och vilka träslag, material och färger som passar in i övriga inredningen.

2. Välj gärna en inspirationsbild  att utgå ifrån vad gäller färger, stil och/eller material innan du ska börja inreda. Bestäm dig för en stil eller om du vill mixa olika inredningsstilar. Väljer du att mixa stilar är det viktigt att inredningen hålls ihop av färgerna.

3.Välj färger som du gillar i inredningen och försök att hålla dig borta från alltför mycket mörka färger i samma rum eftersom det kan bli lite för dystert i inredningen. I rum där du inte vistas varje dag kan du till exempel välja lite starkare färger medan du i sovrumsinredningen oftast mår bättre av lite lugnare färger. Tänk på att köpa basmöblerna först eftersom dessa är viktigast att de passar ihop. Det är lätt sedan att mixa och ändra bland inredningsacessoarerna som kuddar, gardiner och övriga textilier.

4. Välj gärna ett enda träslag (eller åtminstone i ungefär samma färgskala) i inredningen eftersom det annars kan bli ett lite splittrat intryck om du blandar för mycket. Bestäm vilken bas du vill ha när du ska inreda och fundera över vilket träslag och färger som passar ihop med denna inredning. Om du har möbler i olika träslag kan du försöka “binda ihop dem” genom att använda en i övrigt matchande färgskala.

5. Satsa på bra förvaring! Tänk efter vad som passar i just det rum som du håller på och inreda. Vissa möbler, exempelvis en byrå passar kanske inte lika bra i vardagsrummet som i sovrummet. Men- ibland kan du får göra undantag om det färgmässigt passar bättre att ställa in en byrå i vardagsrummet exempelvis. Känn efter vad du tycker är snyggt!

6. Belysningen är viktig och glöms lätt bort! Man väljer ofta den enkla vägen och köper en bordslampa och en taklampa och kanske känner att man sedan är nöjd med det, men det finns många olika alternativ till att inreda på detta sätt med belysningen. Du kan exempelvis installera ljus bakom TV:n för att skapa mysbelysning och för att skona dina ögon som inte mår bra av att se på TV i för stora kontraster mellan ljust och mörkt. Du kan också installera några mindre vägglampor med ljus som riktas mjukt både uppåt och nedåt.  Undvik vita lampskärmar som  kallt ljus. Levande ljus ger ännu mer myskänsla hemma, speciellt nu under vintern men även på sommaren!

7. Det sista du gör är att lägga till små detaljer i inredningen i form av kuddar, ljusstakar och liknande i inredningsväg. Tänk på att det kan bli lite oroligt att blanda för mycket färger, men det handlar om vilka färger du har i basinredningen också. Har du en stor soffa med kuddar i olika färger men en i övrigt stilren inredning kan det gå jättebra att gå lite crazy med alla möjliga färger här.

8. Ha roligt när du ska inreda och var inte rädd för att göra fel. Du kan i värsta fall sälja felköp på blocket eller göra en god gärning genom att ge ovälkomna möbler till Myrorna eller liknande. Misstag lär du dig av och du behöver inte ha ett perfekt hem- det viktiga är att du får ett hem där du mår bra!

Fler tips för att inreda:

Inreda med lantlig inredning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.