Lista med Svenska inredningsprogram på TV

Lista med inredningsprogram

ernstIbland kan det vara lättare att lära sig, ta till tips och tillämpa när man ser något göras på film/tv. Tanken med alla dessa inredningsprogram är inte att man direkt ska följa tipsen till punkt och pricka, utan precis som inredningsguider och blogginlägg om inredning ska de hjälpa dig att inspireras till att inreda. Det finns idag en mängd inredningsprogram som går på TV både svenska och utländska, som gör allt från renoveringar i hemmet till kompletta inredningar eller endast egen tillverkning av inredningsdetaljer. Många av dessa inredningsprogram leds av riktiga inredningsarkitekter eller snickare, eller till och med kombinerade gäng av både designers och hantverkare. Jag missar säkert några bra inredningsprogram nu, ni bloggläsare får gärna hjälpa till att fylla på listan med bra inredningsprogram.

1. Arga snickaren – Programmet går ut på att personer som påbörjat misslyckade ombyggnadsprojekt i sina hem, får hjälp av snickaren Anders Öfvergård att slutföra sina projekt. Vissa av familjerna som får hjälp av Arga snickaren får hjälp med delar av huset, medans andra får hjälp med färdiga lösningar. Arga snickaren är lite av en parterapeut också, han hjälper familjer och par i rätt riktning för att slutföra arbetet själva, en uppföljning sker också.

2.Bygglov – Programmet hjälper familjer som behöver hjälp med sin renovering i hemmet. De familjer som behöver hjälp har avstannat sin renovering av olika skäl såsom tidsbrist, olyckor eller andra tråkigheter. Tre personer; en inredare, en snickare och en fixare åker hem till familjen med ett stort byggteam och hjälper till att färdigställa det som aldrig blev i ordninggjort. Byggteamet består alltid av personer som arbetar på den ort Bygglov besöker. Att man tar in byggteam är för att man har som mål att färdigställa renoveringen på bara fyra dagar vilket skulle vara omöjligt om bara tre personer skulle bygga.

3. Design Simon & Thomas  – Simon Davies och Tomas Cederlund var programledare. Programmet kom som en efterföljare av Från koja till slott.

4.Nytt läge – om husköpande, renoveringar och besiktningar. I varje program får tittarna dels följa en familj som har behov av renovering av något slag

5. Roomsservice – Ett gäng hantverkare som sammarbetar för att göra om hem eller enstaka rum.

6. Sommar med ErnstSommar med Ernst är en svensk tv-programserie producerad av OTW Television (2008-2015) och Brand New Content (2016-). I programmet, som sänds under sommaren, brukar inredaren och programledare Ernst Kirchsteiger tillsammans med olika snickare renovera och restaurera samt modernisera en gammal ofta fallfärdig byggnad (en byggnad per säsong)

7. Sommartorpet– Den första säsongen sändes år 2000, då med Gila Bergqvist som programledare, Mathias Alton som snickare och Ernst Kirchsteiger som inredare. De återkom även i 2001 års sommartorp. Till 2002 års sommartorp byttes Gila Bergqvist ut mot Bella Linde.

8. Äntligen hemmaÄntligen hemma är sedan 1997 ett bygg- och inredningsprogram på TV4 med målsättningen är att motivera människor att fixa själv hemma. Programledare är sedan starten Martin Timell. Övriga medverkande är Elsa Billgren, Hanna Wessman, Karin Mannerstål, Bosse Rappne, trillingarna Robin, Mikael och Patrik Wadenholt och Anders Stålhand. Genom åren har även ett flertalet andra personer dykt upp i programmet där ibland Timells son. Programmet är ett av TV4:s mest långlivade och är nu inne på sin 38:e säsong.

9.Vem bor här – Fem främlingar besöker varandras hem. Personerna vet ingenting om varandra, förutom namn, yrke och första intrycket. Efter husesynerna ska var och en försöka para ihop rätt person med rätt hem. Programmet i sig handlar inte om inredning, men går in mycket på temat inredning när de olika hemmen visas. Mycket bra program att ta inspiration ifrån när du ska inreda, då det ofta är personer med i programmet som alla har helt olika inredningsstilar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.