Industriell inredningsdesign

Industriell inredning

industrial-influence-in-the-home-decor-8
Vad är industriell hemdesign?

Denna inredningsstil handlar mycket om avskalad arkitektur, slitna ytor och rustika möbler. Utmärkande är det råa, slitna och opolerade. Det ska gärna, som namnet antyder, ha inspiration från lager/industrilokaler. 

Typiska material är olika slags metaller som t.ex. zink och plåt, uppblandat med betong och trä. Ofta blandas dessa material i en och samma möbel, så att till exempel ett bord med träunderrede kan ha en skiva av betong.

Något som också är typiskt för industristilen är att det inte finns några bestämda regler för hur möbler ska användas. Återanvänd gärna gamla möbler på nya sätt och med nya syften. En gammal dörr behöver till exempel inte bara vara en dörr, utan kan också ses som en del till ett nytt matbord. Detta passar perfekt ihop med miljötänk och att man inte ska kassera saker i onödan.

Industristilen innefattar framförallt bord, stolar,pallar, lampor, skyltar och detaljer som bokstäver och siffror. Den gamla Tolixstolen är mer populär än någonsin. Det är väl den mest typiska möbeln i industristil.

När det gäller taklamporna så ska de vara stora och helst i plåt.

Färgskalan är diskret med mycket trä, vitt, stål och betong.

Tips till att inreda i industristil

  • Blanda upp och utnyttja olika material. Metall och trä går alltid bra ihop och det ska finnas en känsla av gammalt   och ”vintage” i träet, alltså inte någon polerad ek eller mahogny.
  •  Återanvänd gamla avlagda möbler och använd på nya sätt!
  • Mixa olika typer av möbler. Stolarna runt matbordet behöver t.ex. inte vara likadana utan kan gärna vara av olika modeller och kan till och med blandas upp med pallar, gärna i material som järn.

Lycka till med inredningen!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.