Inspiration Inredning 2013

Inspiration inredning 2013

Nyckelorden för vårens inredning är elegant, maskulint, avskalat, trärent, geometriska mönster och pasteller. Man väljer det inom inredning som tilltalar en själv för att skapa sin personliga oas hemma. Inspiration hämtar vi från naturens färger och material. Nedan några av vårens nyheter med inspiration från naturen på Inreda.org. Nedan tips till hur du inreder 2013 och årets inredningstrender!

inredning

 

Inspiration färger 2013

Visst har färger alltid dykt upp till våren, men denna vår är extra fokuserad på de våriga färgerna, härligt! Nedan lite tips till hur du inreder hemma med vårens färger!

Inreda med pasteller

Beroende på vilka pasteller du väljer att inreda med så finns det vissa saker du bör tänka på. Väljer du rosa eller andra varma pasteller kan det lätt bli lite för söt inredning och då kanske du vill inreda med maskulina linjer för övrigt i det rummet

 

Inredningstrend: Maskulint och avskalat

inspiration inredning

Källa: bizrice.com

 

Den maskulina och avskalade inredningen känns fräscht nu, efter allt shabby chic, rustikt och industriellt som vi sett i inredningen på sistone. Jag gillar strama linjer och stilren inredning,men jag vill blanda upp den med varma accessoarer och färger. Ett exempel på den maskulina inredningen med strama linjer och originella detaljer som också är inne är sovrummet ovan med en cool, udda vägg med struktur och säng och sängbord i en avskalad, nästan lite asiatisk inredningsstil, detta gillar jag: snyggt!

Till denna inredningsstil passar exklusiva material. Inspiration hittar du från material som marmor, skinn och mörka träslag. Men man får passa sig så inredningen inte blir för kall och omodern när man använder sig av material som tex marmor. Att blanda upp marmor med moderna inslag och färger i inredningen kan däremot ge ett trendigt och snyggt intryck.

När det gäller skinn ska man vara medveten om att skinn faktiskt kommer från djur och välja konstmaterial istället när man inreder.

Mörka träslag kan bli väldigt snyggt speciellt med ljusare textilier i inredningen. På Inreda.org finns tex hyllor och skåp i danska möbelserien Oliver som jag verkligen gillar.

 

maskulin inredning

Design: Diego Revollo

 

Inspiration från naturen

Att inreda hemma med en känsla från natur skapar en harmonisk känsla i inredningen och är extra aktuellt i dagens samhälle med mycket stress. Det blir vanligare numer att inreda ett uterum så man kan vistas där även på vår och höst och därigenom behålla sommar- och naturkänslan hemma längre. Att även inreda inomhus med mer naturkänsla i form av trädetaljer och rustika inredningsaccessoarer gillar vi nu.

Inspirationen från vårens färger och pasteller kommer från vårens blommor och ta gärna detta till hjälp när du inreder hemma: se hur blommor växer i naturen och vilka färger som växer med, som grenar, gräs, olika solljus osv.

Söker du nya möbler till ditt hem? Du kan välja att söka utifrån möbelkategori eller inredningsstil på Inreda.org. Här hittar du vårens inredning! Lycka till med inredningen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.