Inreda med gardiner

Tips inreda med gardiner!

Nu kanske det är dags att sätta nya gardiner hemma och här får du bästa tipsen till hur du bäst kan inreda med gardiner!

gardinerinreda-gardin

Gardiner ovan från Ellos!

Inredningstips gardiner

Att välja rätt gardiner är inte helt lätt och det finns många olika varianter att välja mellan: Gardiner med knytband, veckband, hällor, kanal, öljetter franska veckband eller hissgardiner. Vilken sort du väljer har att göra med vilken inredningsstil du vill ha. Se mer nedan om det.

Innan du ska köpa  gardiner finns det  förutom gardinmodell tre saker att tänka på innan: Du behöver välja färg, stil och material.
Välja färg gardiner

Välj färg på gardinerna utifrån vilka andra färger du har i inredningen. Matcha gärna gardiner med kuddar och andra inredningsaccessoarer.
Inredningsstil gardiner

Vilken stil på gardinerna du väljer beror på vilken inredningsstil du har i rummet. Om du har en lantlig inredningsstil passar det bra med enkla och luftiga linnegardiner exempelvis. En modern inredning matchas snyggt med stilrena gardiner eller bryts av med dramatiska och rejäla gardiner, gärna av veckbandsmodell, kanallängd eller med öljetter.
Material gardiner

Gardiner i lite kraftigare tyg passar bra på vintern när man vill åt en mer ombonad känsla i inredningen. Tunna, ljusare gardiner passar bra på sommaren för att fånga ljuset.
Fler tips gardiner

– Gardinlängd: Långa gardinlängder bör sluta 3 cm över golvet, alternativt flöda ut på golvet.

– Upphängning: För att inte förminska fönstret och ljusinsläppet bör gardinstången eller gardinskenan sättas en bit ovanför, och en bit utanför fönstret. Utgå från vilken typ av fönster och vilken stil du har i hemmet.

– Du kan välja att klä en hel vägg med gardiner. Sätt då en skena i taket och häng upp gardinen med veckband. Draperi innanför dörren kan bli mysigt och skyddar mot drag.

Hoppas dessa tips hjälpte dig med hur du ska inreda!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.