Tips inreda sovrummet!

Bästa tipsen till att inreda sovrummet hemma!

inreda sovrummetIdag ger jag ut mina bästa tips till att inreda sovrummet– vad man ska tänka på och hur man kommer igång! Nu till våren när solen börjar skina in i våra hem (och eventuellt ostädade ytor;) så får man lust att fräscha till lite och ofta kan man göra väldigt mycket med mindre nya detaljer som nya kuddar och eller gardiner till sovrummet. Det kan vara svårt att veta hur man ska komma igång så nedan får de bästa tipsen!

Spana in det snyggt avskalade sovrummet till vänster med hotellkänsla och snyggt matchade silvriga färgskalan!

Tio bästa tipsen till att inreda ditt sovrum:

Förberedelser: Innan du sätter igång kan du ta ett kort av inredningen i ditt sovrum för att kunna se sovrummet från ett annat perspektiv. Det kan då bli lättare att se vad som behöver göras i rummet!
1. Om du har tid så börja gärna med att göra en ordentlig vårstädning av ditt sovrum! Rensa garderoben från kläder du inte använt på länge och rensa bort saker som inte behöver vara framme. Efter en resning av onödiga prylar som endast skapar tråkig energi i rummet kan du se rummets möjligheter.

2. Se rummet och dess möjligheter: Vilken färg vill du ha i rummet och vilka färger passar till dina basfärger och möbler? Se inspirationsbilder på internet! Om du har mörka golv så kanse vita möbler kan vara bra för att ljusa upp.Om du vill ha mörka möbler så ska du kanske försöka använda lite ljusare textilier så det inte blir för mörkt.

3. Belysningen är viktig! Satsa gärna på flera olika typer av ljuskällor. Bordslampor med dimmer ger bra myskänsla.  Ställ gärna flera ljuskällor bredvid varandra, det blir ett mer dramatiskt intryck än att sprida ut dem i inredningen. Utgå efter rummets storlek när du väljer antal ljuskällor och storlek på dem.

4. En stor sänggavel blir snyggt och gör sängen mer dominant i rummet. Unna dig vackra och lyxiga textilier i inredningen. De flesta hotell bäddar med satin-lakan, som ger en sval och mjuk känsla som håller i evigheter. Bädda med många kuddar i matchande örngott och ett tjockt härligt överkast. Dekorativa kuddar i olika material är också ett bra sätt för att få fram lyxkänslan. Blanda gärna bomull med sammet, siden, ull och fuskpäls.

5. Välj gärna ut en inspirationsbild med de färger och/eller känsla du vill ha sovrummet. Det kan vara en hjälp till dig när du ska kombinera färger till sovrummet. Du kan få mycket inspiration från exempelvis blommor och hur dess färger kombineras på ett naturligt sätt.

6. Om man vill undvika de små äckliga krypen som delar säng med oss, är det viktigt att vädra sängen ofta och ordentligt. Ett knep är att låta sängen stå uppvikt med öppet fönster en längre stund för att för att fräscha upp sängen. Välj gärna  överkast i naturfiber som är bättre. Ett annat tips är att låta sängen stå helt uppvikt utan lakan eller överkast när man reser bort.

7. Ha lite feng shui i åtanke när du ska inreda sovrummet:  Ett sovrum ska vara ett rum för vila och ge dig en positiv början på dagen. Det kan därför vara bra att ha lite koll på feng shui vid inredningen av sovrummet:Några nyckelord är: Städat, lugna färger, lagom fria ytor, stabil och skön säng, och ev undvika åtminstone större speglar i sovrummet.

8. Undvik gälla färger i sovrummet och för mycket rött, rosa och orange färger eftersom de färgerna gör dig pigg och kan försvåra att varva ner på kvällen. Välj gärna dova färger och accentfärger på exempelvis ljuslyktor och annat med lite starkare färger. Se gärna till så basinredningen är lätt att variera med nya kuddar och gardiner- undvik med andra ord att måla väggarna i färger som du lätt tröttnar på.

9.Satsa på bra förvaring i sovrummet så du får bort saker du inte vill ha framme. Detta är viktigt när det gäller att få en bra energi- feng shui- i rummet.

10. Ha roligt när du inreder och välj möbler och inredning efter magkänsla och vad du gillar. Gå inte för mycket på trender i inredningen och vad andra tycker eftersom det är du själv som ska bo där och du vill kanske ha inredning som håller ett tag och som inte blir omodernt till nästa år. Om du gillar att göra om varje år gäller detta tips dock inte för dig;)

Lycka till med att inreda sovrummet!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.